1. Skip to Menu
 2. Skip to Content
 3. Skip to Footer

Previous
Next

 

  Γεννήθηκε το 1967 στο Κάσσελ της Γερμανίας. Σχολείο-Γυμνάσιο στις Σέρρες.
ΣΠΟΥΔΕΣ: 1985-1990: Απόφοιτος Νομικής Α.Π.Θ.
1991- 1993: Ασκούμενος Δικηγόρος
1994- : Δικηγόρος
1993-1995: Μεταπτυχιακό Εμπορικό Δίκαιο Α.Π.Θ.
2007: Υποψήφιος Διδάκτορας στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας
2007: Δικηγόρος (Παρ’ Εφέταις)
2014 : Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής
ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ: Αγγλική – Λίαν καλώς Ρουμανική
ΓΝΩΣΕΙΣ Η/Υ: Περιβάλλον Windows (word, excel, internet κτλ)
ΘΗΤΕΙΑ: Το 1990-1992 εξέτισε την στρατιωτική του Θητεία στο στρατό ξηράς όπου υπηρέτησε στην Λαμία, Θεσσαλονίκη και στα Ιωάννινα & απολύθηκε με το βαθμό του έφεδρου ανθυπολοχαγού ( Υλικού Πολέμου).
Μετείχε σε σχολείο στο 724 Τάγμα Μηχανικού στη Σίνδο Θεσσαλονίκης όπου έλαβε πρώτη διάκριση και έλαβε ειδικότητα στα εκρηκτικά-ναρκοπόλεμο, παγιδεύσεις και δολιοφθοραί.
ΑΣΧΟΛΙΕΣ: Ορεινό σκι ( έχει λάβει μέρος σε αγώνες κατάβασης στο γιγαντιαίο σλάλομ), τένις (με συμμετοχή σε αγώνες) και σκοποβολή (όπου είναι αθλητής μέχρι και σήμερα).
ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΠΕΙΡΑ: Το Μάρτιο του 2015 έκλεισε είκοσι ένα (21) έτη λειτουργίας του Δικηγορικού του γραφείου στην οδό Φράγκων 3 στη Θεσσαλονίκη.
Τον Μάιο του 2010 μεταγράφηκε από τον Δικηγορικό Σύλλογο Θεσσαλονίκης στον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών με έδρα του δικηγορικού του γραφείου Κολοκοτρώνη αρ 49 Σύνταγμα Αθήνα
Από το 1989 ασχολείται με το Ελληνικό Χρηματιστήριο και γενικότερα με θέματα κεφαλαιαγοράς.

Διαθέτει μεγάλο αρχείο από Νόμους, Προεδρικά Διατάγματα, Πράξεις Διοικητή Τραπέζης Ελλάδος, Υπουργικές Αποφάσεις,Αποφάσεις Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, Αποφάσεις Δ.Σ. του Χ.Α. Οδηγίες Κανονισμούς της ΕΟΚ από την ίδρυση του ΧΑ το 1878 έως σήμερα.
Επίσης όλα τα Ενημερωτικά Δελτία των εταιρειών που έχουν εγκριθεί (σύμφωνα με το ΠΔ 348/85) από το Δ.Σ. του Χρηματιστηρίου Αξιών Αθηνών, πολλούς ισολογισμούς εισηγμένων εταιρειών, καθώς και τις αυξήσεις των μετοχικών κεφαλαίων τους.
Συνεργαζόταν με την εφημερίδα « ΕΛΕΥΘΕΡΟ ΒΗΜΑ» Σερρών όπου παρουσίαζε τις νέες εταιρείες που επρόκειτο να εισαχθούν στην Κύρια ή στην Παράλληλη Αγορά του ΧΑ.
ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ – ΕΠΙΜΟΡΦΩΣΗ: Το 1991 παρακολούθησε σεμινάρια που οργάνωσε το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Σπουδών, καθώς και χρηματοοικονομικά-ΧΡΗΜΑΤΗΣΤΗΡΙΑΚΑ σεμινάρια που οργάνωσε το Τμήμα Μελετών της «NUNTIUS» στην Αθήνα.
Από τις 11-12-1999 έως 12-12-1999 παρακολούθησε σεμινάριο με Θέμα :
«Εκπαιδευτικό εργαστήριο για τους εσωτερικούς ελεγκτές των ΕΛΔΕ» με διοργανωτή την «Επίγνωση»
Στις 27-11-1999 έως 28-11-1999 παρακολούθησε σεμινάριο με θέμα
«Εξειδικευμένα νομικά θέματα για ΑΕΛΔΕ και ΕΠΕΥ»
Παρακολούθησε σεμινάριο με θέμα: «Κανόνες συμπεριφοράς των εισηγμένων εταιριών στο ΧΑΑ»
¨Εχει διδάξει σε υπαλλήλους του ΟΣΕ στις 10-4-1996 βασικά στοιχεία περί Χρηματιστηρίου με διοργανωτή φορέα την Ε.Ε.Δ.Ε. (Ελληνική Εταιρία Διοικήσεως Επιχειρήσεων)
¨Εχει γράψει εργασίες στο Μεταπτυχιακό που φοίτησε σχετικά με το Χρηματιστήριο:
1) «¨Οροι & Προϋποθέσεις εισαγωγής ΑΕ στο ΧΑΑ»
2) «ΑΕ Αποθετηρίων Τίτλων & Αποθετήριο» οι οποίες βαθμολογήθηκαν με άριστα από τον ομότιμο καθηγητή Εμπορικού Δικαίου του ΑΠΘ κ. Κ.Παμπούκη.
Διαθέτει μεγάλο αρχείο τιμών μετοχών, από το 1989 έως σήμερα. Έχει γράψει σε περιοδικά εφημερίδες, άρθρα και μελέτες σχετικά με την Κεφαλαιαγορά
Δικηγόρος αρκετών μεμονωμένων επενδυτών, Δικηγόρων και Χρηματιστηριακών γραφείων στη Θεσσαλονίκη. Υπήρξε συνεργάτης της ΔΥΡΟΣ Α..Ε. ( Διευθ. Σύμβουλος κ. Σωτ. Ορφανάκος) η οποία εταιρεία ανάμεσα στις άλλες δραστηριότητες της πλην των αγοραπωλησιών μετοχών,
τεχνικοοικονομικών μελετών, αξιοποίηση επενδυτικών νόμων εσωτερικού & Ευρ. Ενωσης, συγχωνεύσεις-εξαγορές-αποτιμήσεις επιχειρήσεων ήταν και η προετοιμασία και η εισαγωγή εταιρειών στο Χρηματιστήριο ( πχ Θεμελιοδομή,Μεσοχωρίτη)
Εχει ιδρύσει και υπογράψει πάνω από τριάντα σχέδια-καταστατικά Ανωνύμων Εταιριών Λήψης & Διαβίβασης Εντολών στη Θεσσαλονίκη και σε ολόκληρη τη Β Ελλάδα.
Εχει χειριστεί πάμπολλες υποθέσεις που έχουν σχέση με το Χρηματιστηριακό Δίκαιο (πχ κήρυξη αποθετηρίων ως ανίσχυρων, μεταβιβάσεις ονομαστικών μετοχών μη εισηγμένων στο ΧΑΑ, μεταβιβάσεις μετοχών εισηγμένων στο ΧΑΑ λόγω θανάτου μετόχου, μηνύσεις για εξαπάτηση επενδυτών, συμβάσεις μεταξύ ΕΛΔΕ-επενδυτή πελάτη, εγγραφή Πρακτικών ΔΣ και ΓΣ) ¨Εχει
παρασταθεί δια λογαριασμό εντολέων του μεμονωμένων επενδυτών εναγομένων σε πάνω από 263 δίκες (διαφόρων βαθμών) σε όλη τη χώρα όπου όλες οι αγωγές εναντίον τους έχουν απορριφθεί πλην ελαχίστων εξαιρέσεων.
Επιστημονικός συνεργάτης του νομικού περιοδικού Επιθεώρηση Τραπεζικού, Αξιογραφικού και Χρηματιστηριακού Δικαίου όσον αφορά σε Θέματα Κεφαλαιαγοράς & Χρηματιστηρίου.
-- Δημοσιευμένο το βιβλίο του με Θέμα: «Η νομοθεσία των ΕΛΔΕ» που περιλαμβάνει όλους τους νόμους, αποφάσεις και εγκυκλίους καθώς και φορολογικές διατάξεις, ( εκδόσεις «ΣΑΚΚΟΥΛΑ» 2002)
--Δημοσιευμένη (εις Αρμενόπουλο 2001 σελ 1591,) είναι η μελέτη του με θέμα: «Η μεταβίβαση ονομαστικών ή ανωνύμων μετοχών μη εισηγμένων στο ΧΑΑ»
-- Δημοσιευμένη (εις Αρμενόπουλο 2002 σελ 1739,) είναι η μελέτη του με θέμα: «Η ΠΑΡΟΧΗ ΠΙΣΤΩΣΕΩΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ ΣΕ ΕΠΕΝΔΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗ
ΔΙΕΝΕΡΓΕΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΥΝΑΛΛΑΓΩΝ (MARGIN ACCOUNT). ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ ΤΟΙΣ ΜΕΤΡΗΤΟΙΣ ΧΩΡΙΣ ΠΙΣΤΩΣΗ.»
--Δημοσιευμένη είναι η μελέτη του (εις Αρμενόπουλο
Επιστημονική Επετηρίδα 2002 σελ 157 επ ) με θέμα: «ΟΡΟΙ & ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΥ ΕΤΑΙΡΙΑΣ ΣΤΗ ΝΕΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΑΓΟΡΑ (ΝΕ.Χ.Α.) Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ (MARKET MAKER) ΣΤΗ ΝΕ.Χ.Α. Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΕΙΔΙΚΟΥ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΤΗ
(MARKET MAKER) ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑ & ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ Χ.Α.Α.»
--Δημοσιευμένη είναι η μελέτη του (εις Αρμενόπουλο 2003 σελ 1052 επ) με θέμα: «Η ΕΤΗΣΙΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ ΠΑΡΑΓΡΑΦΗ»
--Δημοσιευμένη είναι η μελέτη του (εις Αρμενόπουλο 2003 σελ 759 επ) με θέμα: «Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΕΠΕΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΝΝΟΜΗ ΤΑΞΗ»
--Δημοσιευμένη είναι η μελέτη του (εις Αρμενόπουλο 2002 σελ 1898 επ) με θέμα: «ΚΗΡΥΞΗ ΑΝΙΣΧΥΡΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ.
ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ. ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ» (Εξ αφορμής των αποφάσεων 14476/1999 & 30263/1999 του Μονομελούς Πρωτοδικείου Θεσσαλονίκης)
-- Δημοσιευμένη είναι η μελέτη του (εις ΔΕΕ 2002 σελ 1263 επ) με θέμα: «ΚΗΡΥΞΗ ΑΝΙΣΧΥΡΟΥ ΤΙΤΛΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΠΩΛΕΙΑΣ ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟΥ ΕΓΓΡΑΦΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΤΗΣ ΕΚΟΥΣΙΑΣ ΔΙΚΑΙΟΔΟΣΙΑΣ.

ΑΠΟΘΕΤΗΡΙΟ. ΑΡΜΟΔΙΟ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΤΑ ΤΟΠΟ ΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ» (Εξ αφορμής των αποφάσεων 22333/2001 & 13971/2002 του Μ Πρ Θεσ)
--Δημοσιευμένη είναι (εις Αρμενόπουλο Επιστημονική Επετηρίδα 2011-2012 σελ.165 επ.) η γνωμοδότησή του με θέμα: «Η ΠΑΡΑΚΑΤΆΘΕΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ENTOΛΕΑ ΓΙΑ ΜΕΛΛΟΥΣΑ ΑΓΟΡΑ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΠΡΑΓΜΑΤΩΝ ΣΕ ΕΠΕΥ ΩΣ ΚΑΛΥΠΤΟΜΕΝΗ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΑΠΌ ΤΟ ΝΠΙΔ ΣΥΝΕΓΓΥΗΤΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ Γ.Χ.ΠΑΛΑΖΗ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ» (όσον αφορά το σκεπτικό της με αριθμό ΑΠ 23/2006 και ΑΠ 993/2010).
Διετέλεσε εισηγητής στην Εθνική Σχολή Δικαστών (ΕΣΔΙ) σε θέματα θεσμικού πλαισίου του δικαίου της κεφαλαιαγοράς (διοικητικής-πολιτικής κατεύθυνσης) από το 2000-2003.
Διετέλεσε εισηγητής-συνεργάτης στο ΚΕΚ χρηματιστηριακής επιμόρφωσης και έχει διδάξει στα σεμινάρια του Χρηματιστηριακού Κέντρου Θεσσαλονίκης των πιστοποιημένων στελεχών της
κεφαλαιαγοράς (υπεύθυνων λήψης και διαβίβασης εντολών, αναλυτών, αντικρυστών, διαχειριστών, συμβούλων επενδύσεων καθώς επίσης και των πωλητών αμοιβαίων κεφαλαίων)
Είναι Ιδρυτής και Πρόεδρος του Σωματείου με την επωνυμία ΕΝΩΣΙΣ ΒΟΡΕΙΟΕΛΛΑΔΙΤΩΝ ΕΠΕΝΔΥΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟΥ ΑΞΙΩΝ.

Το Σωματείο ιδρύθηκε το 1999 Ως σκοπό το Σωματείο έχει την προαγωγή, με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο, των συμφερόντων των μελών του και ειδικότερα:
1) την ενημέρωση των μελών του για όλες τις σύγχρονες μορφές επενδύσεων καθώς και την υποστήριξη, προστασία και προαγωγή των συμφερόντων τους.
2) την διάδοση της μετοχικής ιδέας στα ευρύτερα λαϊκά στρώματα.
3) την ενίσχυση της προσπάθειας για την καθιέρωση της Θεσσαλονίκης σαν του πρώτου χρηματοοικονομικού κέντρου της Βορείου Ελλάδος και της Βαλκανικής Χερσονήσου..
Σύμφωνα με το παραπάνω σκοπό, έχει οργανώσει στα πλαίσια του MONEY SHOW πολλές εκδηλώσεις για το Χρηματιστήριο σε όλη τη Β Ελλάδα όπως Βέροια, Κατερίνη, Τρίκαλα, Βόλο, Καβάλα, Αλεξανδρούπολη, Σέρρες, Κοζάνη και τέλος τον Δεκέμβριο του 2000 στο Ξενοδοχείο ΗΥΑΤΤ REGENCY στη Θεσσαλονίκη όπου σημείωσε τεράστια επιτυχία με πλήθος καλεσμένων
επενδυτών και ομιλητές τον κ Π. Βοιλή (Πρόεδρο ΣΜΕΧΑ) τον κ Φ Κοζύρη (καθηγητή ΑΠΘ), τον κ Κ. Σταμματόγιαννη (Θεμελιώδης Αναλυτής ΠΗΓΑΣΟΣ ΑΧΕΠΕΥ), τον κ Π. Πατριαρχέα (Νομικό Σύμβουλο ΟΡΟ ΑΕΠΕΥ) ανέπτυξε το θέμα « Νέα Μέτρα Προστασίας & Διαφάνειας του Επενδυτή» με συντονιστή του πάνελ τον δημοσιογράφο κ Κ. Πορτοκάλη (κανάλι ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ).
Διετέλεσε μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων στις παρακάτω Εταιρίες Λήψης & Διαβίβασης Εντολών:
1) Στην ΚΤΗΣΙΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΗΨΗΣ & ΔΙΑΒΙΒΑΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ
που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη, οδός Λ Σοφού 3 στη θέση του Αντιπροέδρου για το χρονικό διάστημα 22-10-1999 έως 31-7-2000.
2) Στην Αmp ΣΕΡΡΩΝ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΗΨΗΣ & ΔΙΑΒΙΒΑΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ που εδρεύει στις Σέρρες, οδός Μεραρχίας 30, στη θέση αρχικά του Αντιπροέδρου και αργότερα του Μέλους για το χρονικό διάστημα 11-1998 έως 3-12-2000
3) Στην Αmp ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΛΗΨΗΣ & ΔΙΑΒΙΒΑΣΗΣ ΕΝΤΟΛΩΝ που εδρεύει στη Θεσσαλονίκη οδός Λ Κ. Καραμανλή 14, στη θέση αρχικά του Αντιπροέδρου και αργότερα του
Μέλους για το χρονικό διάστημα 4-11-1998 έως 5-12-2000
4) Στην ΕΠΙΛΕΚΤΟΣ ΑΕΛΔΕ που είχε έδρα στην Αθήνα
5) Στην ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΑΕΛΔΕ που είχε έδρα τις Σέρρες
Διετέλεσε Αντιπρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου στην Ανώνυμη Εταιρία Ασφαλιστικών Πρακτορεύσεων με την επωνυμία «ΑΜC ΑΕ ΠΡΑΚΤΟΡΕΥΣΕΙΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ» που είχε έδρα τη Θεσσαλονίκη Βενιζέλου 24 για το χρονικό διάστημα 7/12/99 έως 7/12/2000
Διετέλεσε μέλος του Διοικητικού συμβουλίου της Ανώνυμης Χρηματιστηριακής εταιρίας με την επωνυμία ΗΝΙΟΧΟΣ ΑΧΕΠΕΥ που είχε έδρα την Αθήνα
Διετέλεσε μέλος του Δ.Σ. της εισηγμένης εταιρίας στο Χρηματιστήριο ΝΙΚΟΣ ΓΚΑΛΗΣ ΑΕ
Σήμερα είναι νομικός σύμβουλος στην Ιδιωτική Κεφαλαιουχική Εταιρία ΠΕΥΚΗ-ΙΚΕ   www.pefkiike.gr

 • 6

  6

 • 5

  5

 • 3

  3

 • 4

  4

 • 1

  1

 • 10

  10

 • 7

  7

 • 9

  9

 • 8

  8

 • 2

  2

 
 • met3

  met3

 • met5

  met5

 • met4

  met4

 • met7

  met7

 • met6

  met6

 • met8

  met8

 • met1

  met1

 • met10

  met10

 • met2

  met2

 • met12

  met12

 • met11

  met11

 • met13

  met13

Go to Top